Αντηλιακή προστασία – Το νο1 μυστικό αντιγήρανσης είναι πιο απλό απ’ όσο φαντάζεστε

Οι βασικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

Κάθε ρουτίνα περιποίησης πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος ευρέος φάσματος με SPF30 ή μεγαλύτερο. Αυτό είναι το νο1 «μυστικό» αντιγήρανσης για να προλάβετε ρυτίδες, κηλίδες, χαλάρωση. Ναι, πρέπει να το εφαρμόζετε καθημερινά όλο το χρόνο, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.

Τι άλλο πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό αντηλιακό προϊόν;

Αντιοξειδωτικά, συστατικά που αποκαθιστούν την επιδερμίδα αλλά και ενυδατικά συστατικά ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Γιατί το αντηλιακό είναι τόσο σημαντικό;

Όλα τα προϊόντα που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας, από καθαριστικά και toners μέχρι απολεπιστικά και κρέμες, δεν θα ωφελήσουν την επιδερμίδα σας όπως θα θέλατε αν δεν την προστατεύετε με ένα αντηλιακό προϊόν. Η ηλιακή ακτινοβολία UV καταστρέφει την επιδερμίδα και προκαλεί την εμφάνιση όλων των σημαδιών γήρανσης που θέλετε να αποφύγετε. Εκτός των άλλων, δημιουργεί βλάβες οι οποίες θα εμφανιστούν μακροπρόθεσμα στην επιδερμίδα και αφορούν μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Κι αν έχετε ήδη ρυτίδες και κηλίδες, αμελώντας χρόνια την αντηλιακή προστασία σας, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε καθώς θα δείτε αξιοσημείωτη βελτίωση στα ορατά σημάδια γήρανσης.

Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την αντηλιακή προστασία που πρέπει να θυμάστε:

• Το αντηλιακό που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι ευρέος φάσματος, δηλαδή να προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB ακτινοβολία.

• Θυμηθείτε πως οι ακτίνες UVA μπορούν και εισχωρούν ακόμα και μέσα από τα παράθυρα. Η παραμονή σε κλειστό χώρο δεν αναιρεί την ανάγκη για αντηλιακή προστασία.

• Εφαρμόστε αντηλιακό στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Αφήστε μερικά λεπτά να απορροφηθεί πριν συνεχίσετε με το μακιγιάζ σας.

• Τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι ο καλύτερος φίλος του αντηλιακού. Δουλεύουν μαζί και ενισχύουν ακόμα περισσότερο την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Αναζητήστε συστατικά στο αντηλιακό σας όπως οι βιταμίνες C και Ε, το πράσινο τσάι, το σταφύλι, το ρόδι κ.ά.

• Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο προϊόν που εφαρμόζετε στην πρωινή  ρουτίνα σας.

Αντηλιακή προστασία