Κρέμα νυκτός προσώπου: Ποια να διαλέξετε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Ποια συστατικά πρέπει να περιέχει σε κάθε διαφορετική περίπτωση; 

Οι κρέμες νυκτός αποτελούν σημαντικό βήμα για οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης. Το βράδυ είναι η κατάλληλη ώρα, όπου τα προϊόντα μας μπορούν να αποδώσουν  πιο αποτελεσματικά. Το σώμα «επισκευάζεται» κατά τη διάρκεια του ύπνου και ορισμένα συστατικά μπορούν να επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων.  Για να είναι οι επιλογές σας αποτελεσματικές, θα πρέπει να προσέχετε τα συστατικά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που έχετε.

Κανονική επιδερμίδα

Κρέμες με βιταμίνη C, οξέα φρούτων και εκχύλισμα από φυσικά έλαια ή μελιού είναι ιδανικές επιλογές για έναν τέτοιο τύπο επιδερμίδας. 

Ξηρή επιδερμίδα

Θα πρέπει να επενδύσετε σε προϊόντα που δίνουν ένα δυνατό boost ενυδάτωσης. Τα υγραντικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη είναι χρήσιμα για σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για το ξηρό δέρμα. Η νιασιναμίδη και η ουρία είναι επίσης καλές επιλογές, ενώ τα ceramides μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος, μιμούμενα συστατικά των βιολιπιδίων του δέρματος. 

Λιπαρή επιδερμίδα

Εάν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, επιλέξτε κρέμες νύχτας με ελαφριά υφή και ένδειξη «oil – free», που δεν θα φράξουν τους πόρους. Τα συστατικά με αντιγηραντικές ιδιότητες θα βοηθήσουν επίσης στην απορρόφηση της περίσσειας λαδιού.

Eυαίσθητη επιδερμίδα

Πολλές φορές καταφεύγετε σε περίπλοκες ρουτίνες περιποίησης που επιδεινώνουν την κατάσταση. Κρατήστε το skincare σας όσο πιο απλό γίνεται και καθαρίστε το δέρμα καλά, πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ μπορούν να είναι χρήσιμα στον έλεγχο του σμήγματος. Επιπλέον, η ρετινόλη ή τα παράγωγα ρετινόλης είναι αποτελεσματικά στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. 

Ώριμη επιδερμίδα

Όσον αφορά την αντιγήρανση, υπάρχουν συγκεκριμένα δύο προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση μιας νεανικής λάμψης και ελαστικότητας στο δέρμα: το υαλουρονικό οξύ και η ρεσβερατρόλη.

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στο δέρμα και μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε.  Το μοριακό του βάρος μπορεί να είναι μεγάλο και δεν διεισδύει πάντα βαθιά στο δέρμα, γι΄αυτό και είναι καλύτερο να επιλέξετε μικρο-υαλουρονικό οξύ. 

Η ρεσβερατρόλη είναι ένας καθαριστής ελεύθερων ριζών και έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει συμπληρωματικό αποτέλεσμα με τη βιταμίνη Ε στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας. 

κρέμα νυκτός προσώπου