Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Κάποιες θέσεις ύπνου είναι καλύτερες από άλλες. Ας ξεδιαλύνουμε αυτό το… μυστήριο.  

Σίγουρα θα γνωρίζεις μερικές συνήθειες που «συνωμοτούν» ενάντια στη νεανική όψη της επιδερμίδας σου, αλλά ήξερες πως ακόμα και η στάση του ύπνου σου παίζει σημαντικό ρόλο; Εδώ και χρόνια ακούμε για τις οχτώ-απαραίτητες ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε, αν θέλουμε να είμαστε φρέσκες και λαμπερές, χωρίς μαύρους κύκλους, θαμπάδα και πρήξιμο. Γνώριζες, όμως, πως κάτι τόσο απλό όσο η θέση που κοιμάσαι θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρα σημάδια γήρανσης; 

Αναλύουμε, λοιπόν, τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου και το πώς η κάθε μία συμβάλλει στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

Τι είναι οι ρυτίδες ύπνου; 

Σε αντίθεση με τις ρυτίδες έκφρασης, οι ρυτίδες ύπνου δεν δημιουργούνται από την κίνηση των μυών, αλλά ως αποτέλεσμα της πίεσης του προσώπου σου πάνω στο μαξιλάρι, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο μόνος τρόπος για να προλάβεις τέτοιου είδους ρυτίδες είναι να προσαρμόσεις τη στάση του ύπνου σου. 

Κοιμάσαι μπρούμυτα;

Ίσως είναι η χειρότερη θέση που θα μπορούσες να κοιμηθείς. Το πρόσωπο πιέζεται έντονα πάνω στο μαξιλάρι κι αν έχει συμβεί να παρατηρήσεις κάθετες γραμμές ή σημάδια από τον ύπνο, όταν ξύπνησες, ήδη έχεις πάρει μία πρώτη γεύση των ρυτίδων ύπνου που σχηματίζονται. Για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, συνήθως, είναι γραμμές στο μέτωπο. 

Κοιμάσαι στο πλάι;

Αυτή η θέση έχει φανεί να είναι αρκετά ωφέλιμη για την υγεία, ωστόσο, μπορεί και πάλι να προκαλέσει τη δημιουργία κάθετων γραμμών στα μάγουλα και το σαγόνι σου. Γραμμές ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα χείλη σου, μπορούν να συσχετιστούν με τη συγκεκριμένη θέση ύπνου. Εναλλάσσοντας, τουλάχιστον, τις πλευρές μπορείς να μειώσεις τα συμπτώματα. 

Κοιμάσαι ανάσκελα;

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου είναι να μην έρχεται σε επαφή το πρόσωπο με το μαξιλάρι σου. Επιπλέον, όταν κοιμάσαι ανάσκελα δεν επιτρέπεις στα βακτήρια του μαξιλαριού να έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα σου και να δημιουργήσουν σπυράκια.

Ο τρόπος που κοιμάσαι παίζει ρόλο ακόμα και στη συμμετρία του προσώπου σου. Αν η μία πλευρά του προσώπου σου έχει περισσότερες ρυτίδες, αυτό σημαίνει πως κοιμάσαι περισσότερες ώρες από αυτήν την μεριά.