Τι πρέπει να προσέχετε μετά το μπότοξ ή το υαλουρονικό; 

8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από αυτές τις ενέσιμες θεραπείες. 

Μετά από botox:

1.Μην κάνετε προπόνηση υψηλής έντασης 

Η έντονη σωματική δραστηριότητα προκαλεί αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου. Αυτό μπορεί θεωρητικά να μετακινήσει τη νευροτοξίνη προτού αυτή έχει την ευκαιρία να συνδεθεί με τον μυ που είναι ο στόχος.Περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες πριν κάνετε οποιοδήποτε είδος άσκησης υψηλής έντασης. 

2.Αποφύγετε τη γιόγκα 

Για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά τις ενέσεις, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε όρθια θέση και να μην κάνετε οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας όταν ξαπλώνετε ή το κεφάλι σας είναι ανεστραμμένο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν κοιμάστε ή κάνετε μασάζ προσώπου. 

3.Μην χρησιμοποιήσετε make up 

Οι ενέσεις νευροτοξίνης αφήνουν μικρά, κόκκινα σημάδια σε κάθε σημείο της ένεσης. Αυτά είναι προσωρινά και καλύπτονται εύκολα με make up, αλλά περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κάνετε. Κάθε ένα από αυτά τα σημάδια εξακολουθεί να είναι ένα μικρό τραύμα και αποτελεί μια ανοιχτή δίοδο βακτηρίων που μπορεί να υπάρχουν στο make up ή το δέρμα σας. 

4.Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία προσώπου

Μην χρησιμοποιήσετε jade rollers ή άλλα εργαλεία για μασάζ προσώπου. Η χρήση αυτών αμέσως μετά τις ενέσεις μπορεί να κάνει τη νευροτοξίνη να διαχέεται σε ανεπιθύμητες περιοχές. Προτείνεται να περιμένετε 12 ώρες μετά την ένεση.

Μετά από υαλουρονικό οξύ:

5.Μην πιέζετε το σημείο 

Αποφύγετε να τρίβετε, να κάνετε μασάζ τοπικά ή να πλακώνετε τα σημεία των fillers όταν κοιμάστε για δύο εβδομάδες μετά. Αν και δεν θα επηρεάσει μάλλον τα τελικά αποτελέσματα, θα παρατείνει τον χρόνο επούλωσης. 

6.Μην επισκεφτείτε τον οδοντίατρο

Αποφύγετε κάθε είδους οδοντιατρική εργασία, ακόμη και έναν απλό καθαρισμό, εντός τεσσάρων εβδομάδων από τις ενέσεις υαλουρονικού. Υπάρχει κίνδυνος να εκτοπισθεί το πληρωτικό σε περιοχές όπως τα χείλη ή οι ρινοχειλικές πτυχές. 

7.Μην φοράτε γυαλιά

Αυτό αφορά μόνο μια μη χειρουργική παρέμβαση στη μύτη, στην οποία το υλικό πλήρωσης χρησιμοποιείται για να διορθώσει το σχήμα ή κάποιο χτύπημα. Σε αυτήν την περίπτωση, το να φοράτε γυαλιά όλη την ημέρα μπορεί να προκαλέσει επαναλαμβανόμενη πίεση στην περιοχή πλήρωσης, με αποτέλεσμα μια μικρή εσοχή. Αποφύγετέ το για δύο εβδομάδες περίπου. 

8.Αποφύγετε το αλκοόλ 

Για να είστε ασφαλές, αποφύγετε οποιαδήποτε πρόσληψη αλκοόλ την ημέρα του ραντεβού σας. Υπάρχει ένας μικρός θρόμβος αίματος που σχηματίζεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, μετά από ενέσεις υαλουρονικού, και το αλκοόλ μπορεί να διαλύσει αυτόν τον θρόμβο, με αποτέλεσμα μώλωπες. 

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Covid-19 και υαλουρονικό οξύ – Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας;

Δείτε επίσης: Συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου σε χαμηλές θερμοκρασίες

Τι πρέπει να προσέχετε μετά το μπότοξ