Πώς θα περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας σε 5 λεπτά

Κατανοούμε την έλλειψη χρόνου, γι’αυτό σας δίνουμε συμβουλές για να μην παραλείψετε την περιποίησή σας, ακόμα κι αν έχετε ελάχιστα λεπτά στη διάθεσή σας.

Οι πιθανότητες λένε πως τα πρωινά είναι ιδιαίτερα βιαστικά για εσάς και συνήθως τα βήματα προετοιμασίας που παραλείπετε αφορούν στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Έπειτα, έρχεται το βράδυ που είστε πολύ κουρασμένες για να κάνετε το οτιδήποτε. Το γεγονός πως ο χρόνος σας «πιέζει» δεν σημαίνει πως πρέπει να θυσιάσετε τη skincare ρουτίνα σας. Ανακαλύψτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να οργανώσετε την περιποίησή σας μέσα σε 5 λεπτά. 

Οργανώστε τα προϊόντα σας

Διατηρήστε τα βασικά προϊόντα περιποίησής σας – μαζί με το βαμβάκι – σε ένα συρτάρι ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Γνωρίζοντας πού βρίσκονται ακριβώς κερδίζετε χρόνο με τη ρουτίνα σας. Τοποθετείστε σε ένα άλλο συρτάρι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά, ώστε να μη χρειάζεται να ψάχνετε το πρωί που βιάζεστε αυτά που θέλετε πράγματι να χρησιμοποιήσετε. 

Μην περιμένετε ανάμεσα στα βήματα

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες της, ενδεχομένως να χρειάζεστε αρκετά προϊόντα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να απορροφηθεί κάθε προϊόν για να εφαρμόσετε το επόμενο. Ξεκινήστε με ένα ήπιο καθαριστικό και έπειτα συνεχίστε με ένα toner ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Έπειτα, εφαρμόστε ένα booster ή μια τοπική θεραπεία και αμέσως μετά ένα σέρουμ. Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην περιμένετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει, για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα σας με μια ενυδατική κρέμα προσώπου που διαθέτει SPF. Το βράδυ αρκεί μια ενυδατική κρέμα προσώπου. 

Κάντε multitasking

Τα προϊόντα που λειτουργούν σαν multitaskers – καλύπτουν, δηλαδή, περισσότερες από μία ανάγκες – μπορούν να σώσουν αρκετό από το χρόνο σας. Μερικά παραδείγματα για να λάβετε υπόψη: 

  • Αν χρειάζεστε ελαφριά κάλυψη, δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και αντηλιακή προστασία για να εξισορροπήσετε τον τόνο της επιδερμίδας σας, ενώ ταυτόχρονα να της χαρίσετε την απαραίτητη προστασία. 
  • Ένα αντιγηραντικό σέρουμ που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να λειτουργήσει έξοχα σαν primer πριν το μακιγιάζ σας. 
  • Αν η ενυδατική κρέμα σας έχει ενισχυμένη φόρμουλα μπορείτε, επίσης, να τη χρησιμοποιήσετε και σαν κρέμα ματιών.