Πώς θα καταλάβεις αν τα fillers σου είναι απομίμηση;

Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, το να αποφασίσεις αν θα κάνεις fillers ή Botox είναι ένα δύσκολο project. Ανάμεσα στην απαιτούμενη έρευνα και στην επιλογή του σωστού ιατρού, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη. Υπάρχει, για παράδειγμα, η πιθανότητα τα ενέσιμα υλικά που θα σου εφαρμόσουν να είναι… απομίμηση (είναι πολύ σπάνιο, αλλά αληθινό σενάριο), με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνει περίπλοκη (και επικίνδυνη). Διάβασε παρακάτω 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις. 

1. Κλείσε ραντεβού με έναν board-certified επαγγελματία

Ο πιο απλός τρόπος να αποφύγεις θεραπεία με ψεύτικο filler είναι να επιλέξεις έναν ιατρό που είναι εξειδικευμένος και, στην καλύτερη περίπτωση, στον έχει συστήσει κάποιος που εμπιστεύεσαι. 

2. Ζήτησε να δεις το κουτί του filler 

Αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο ενέσιμο ζήτησε να δεις το κουτί του – υπάρχει ένα ολόγραμμα πάνω. Ωστόσο, ο μέσος πελάτης δεν θα μπορεί να διακρίνει την αυθεντικότητα του κουτιού, οπότε είναι σημαντικό να έχεις έναν ανοιχτό διάλογο με το γιατρό σου. 

3. Η τιμή είναι σημαντική 

Αν ένα filler ή Botox έχει πάρα πολύ καλή τιμή (για να είναι αληθινή), υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είναι απομίμηση ή να είναι αραιωμένο το botox. Όλοι οι γιατροί πληρώνουν πάνω-κάτω την ίδια τιμή για τα υλικά που χρησιμοποιούν.

4. Έλεγξε τα συμπτώματα σου 

Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει ασυνήθιστος πόνος, θα πρέπει να είσαι επιφυλακτική με την αυθεντικότητα του filler. Άλλες παρενέργειες αυτού του σεναρίου μπορεί να είναι η επίμονη ερυθρότητα με οίδημα και οι βαθιές μελανιές με έντονο χρώμα.

5. Ζήτησε βοήθεια

Αν αισθάνεσαι πως έχεις κάποια παρενέργεια ή πως κάτι δεν πάει καλά, ζήτησε επανεξέταση από τον ιατρό  που σου χορήγησε το filler. Αν δεν σε ικανοποιήσουν οι απαντήσεις του, ζήτησε τη γνώμη και δεύτερου γιατρού.