Συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου σε χαμηλές θερμοκρασίες

Μερικές αλλαγές που μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη σας και τον χειμώνα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν μαζί τους ένα εντελώς νέο σύνολο προκλήσεων για το δέρμα. Όσο πιο κρύος είναι ο καιρός, τόσο μεγαλύτερες αλλαγές χρειάζεται να κάνετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Και αυτό γιατί, η χαμηλότερη θερμοκρασία, η υγρασία και η εσωτερική θέρμανση επηρεάζουν το δέρμα και τη λειτουργία του και το κάνουν πιο ευάλωτο στην αφυδάτωση και τις ευαισθησίες. Με μερικές βασικές αλλαγές στη ρουτίνα σας όμως, θα καταφέρετε να μη χάσετε τη λάμψη και τη φρεσκάδα σας. 

Αλλαγή καθαριστικού

Τα ελαφριά καθαριστικά είναι ιδανικά το καλοκαίρι, όταν ο ιδρώτας και το σμήγμα αποτελούν πρόβλημα, αλλά τον χειμώνα που η επιδερμίδα είναι εντελώς στεγνή, αξίζει να μεταβείτε σε ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη ή τα ceramides.

Προσθήκη serum

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση της αδυναμίας και της ξηρότητας του δέρματος, οπότε αξίζει να βάλετε στην καθημερινή ρουτίνα σας έναν ορό πριν από την κρέμα ημέρας, που ιδανικά, θα περιέχει ενυδατικό υαλουρονικό και βιταμίνη C.

Υπερ-ενυδάτωση 

Τους χειμερινούς μήνες είναι ιδανικό να αντικαταστήσετε τις ενυδατικές λοσιόν, τα τζελ και τις ελαφριές υφές, με αντίστοιχες πιο κρεμώδεις που ενυδατώνουν περισσότερο. Εάν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, δεν χρειάζεται αυτή η αλλαγή στη ρουτίνα περιποίησης σας. 

Προσθήκη λαδιού 

Τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο το χειμώνα από ένα καλής ποιότητας λάδι προσώπου. Προσθέστε μερικές σταγόνες στην κρέμα ημέρας ή το καθαριστικό σας ή τη νυχτερινή κρέμα σας και βοηθήστε στο κλείδωμα της υγρασίας και τη διατήρηση της απαλότητας στο δέρμα. 

Απολέπιση 

Το ξηρό δέρμα δεν απομακρύνει εύκολα τα νεκρά κύτταρα, οπότε αξίζει να επενδύσετε σε ένα απολεπιστικό που θα δώσει λάμψη και θα εξισορροπήσει τις δυσχρωμίες. Όποια υφή και αν επιλέξετε, απολεπίστε απαλά το δέρμα καθώς το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να φέρει τελικά αντίθετα αποτελέσματα. Προτιμήστε να κάνετε τη διαδικασία τις νυχτερινές ώρες που το δέρμα δεν έρχεται σε επαφή με υπεριώδεις ακτινοβολίες. 

Συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου σε χαμηλές θερμοκρασίες